PR:lle kaksi SM-hopeaa keskimatkalta

Suunnistajamme olivat komeassa vauhdissa sunnuntaina SM-keskimatkalla Mikkelissä. Korkeimmalle ylsivät Fredric Portin ja Topias Arola, jotka nappasivat Neitvuoren rinteiltä hopeiset mitalit matkaansa.

Portin oli miesten pääsarjassa lopun paria pientä virhettä lukuun ottamatta vahvassa vedossa, ja vauhti oli fyysisesti raskaassa maastossa erinomaista. Vielä häntäkin nopeampi mies kuitenkin löytyi – Pellon Ponnen maajoukkueratsu Olli-Markus Taivainen eteni kovaa ja suunnisti kultaan 41 sekunnin erolla Portiniin.

– Ihan hyvä kisa, reitinvalintojen onnistumisesta vaikea sanoa. Toiseksi viimeiselle rastille ajauduin rinteessä sivuun, ja viimeiselläkin piti käydä ensin muiden sarjojen rastilla. Se oli harmillista, kertasi "Porren" kisatapahtumia.

Frédéric Tranchand teki muutaman selvän virheen, mutta kova vauhti riitti kuitenkin SM-sijaan 9. Mikko Huhtinen sijoittui mainiosti 19:nneksi.

Topias ei jäänyt H15-sarjassa yhtään Porrenia huonommaksi vaan otti niin ikään hopeaa. Kultakaan ei jäänyt kauaksi, sillä Tampereen Pyrinnön Leo Matinheikki oli 3,3 kilometrin radalla vain kahdeksan sekuntia nopeampi. Topiasta säesti hienosti Klaus Haanpää saman sarjan kuudennella sijallaan. Topias nappasi samalla paikan Suomen joukkueessa nuorten EM-suunnistuksiin kuukauden päästä Puolassa.

Myös pääsarjan naiset tekivät hienoa jälkeä. Äärimmäisen kokeneet ja suunnistusteknisesti taitavat Inga Dambe ja Salla Fagerudd olivat PR-nimistä parhaat yltäen sijoille 7 ja 9. Katri Lindeqvist osoitti lisäksi 14. sijallaan, että vauhti alkaa vähitellen löytyä. Selkeään voittoon suunnisti tuore EM-pronssimitalisti, SK Pohjantähden Marika Teini. D15-sarjassa Milja Väätäjä ylsi viimeiselle ns. plakettisijalle oltuaan mukavasti kymmenes.

Pääsarjat olivat samalla Huippuliigan toinen osakilpailu. Porren jatkaa Silja-rasteilta alkaneen sarjan kirkkaassa johdossa voitettuun jo ensimmäisen osakilpailun. Fredo on liigassa viidentenä ja Inga naisten puolella kymmenentenä. Huippuliiga jatkuu ensi viikolla Jukolaan valmistavasti keskimatkan kilpailulla Kouvolassa.

Veteraanisarjat eli "kakkosryhmäläiset" kilpailivat myös keskimatkalla sunnuntaina Janakkalassa. PR-edustajista parhaiten suoriutui H70-sarjassa kuudenneksi suunnistanut Heikki Pajunen. Jaana Hölsö sijoittui D50-sarjassa kahdeksanneksi ja Mika Mannervesi H45-sarjassa 14:nneksi.