Kaksi sprinttikultaa Paimioon!

Tampereen Epilän SM-sprinttikisoista saaliina oli kolme mitalia, joista upeasti kaksi kirkkainta lajia. Kultaan ylsivät Milja Väätäjä nuorimpien D14-sarjassa ja Helena Mannervesi D65-sarjassa. Jesse Laukkarinen kiilasi miesten pääsarjassa hienosti hopealle.

Milja johti kilpailua kakkosrastilta maaliin ja nappasi Suomen-mestaruuden kahdeksan sekunnin erolla Päijät-Rastin Mikaela Karjalaiseen. Helena puolestaan siirtyi kärkipaikalle vasta kisan puolivälissä ja suunnisti lopulta täysin suvereenisti voittaen sarjansa peräti 43 sekunnin marginaalilla Tampereen Pyrinnön Hilkka Lankiaan.

Päivän kolmas PR-mitalisti Jesse kamppaili tiukasti kullasta käväisten välillä kärkisijallakin. Angelniemen Ankkurin Tuomo Mäkelä pysyi kuitenkin edellä kahdeksan sekunnin erolla ja suunnisti uransa kolmannen Suomen-mestaruuden. Vielä tätä kaksikkoakin nopeampi oli Turun Metsänkävijöiden belgialainen Yannick Michiels, joka SM-kullan sijasta joutui ulkomaalaisena tyytymään pelkkään maailmanranking-kisan ykköstilaan.

– Sijoitus hyvä, suoritus vähemmän hyvä. Vähän hätäistä oli tekeminen. Vauhdilla sai onneksi paikattua osan virheistä, kommentoi Jesse tuoreeltaan kilpailua.

Melko lähellä oli mitali myös nuorimpien poikien H14-sarjassa, jossa alussa haparoinut Topias Arola suunnisti loppumatkan hyvin nousten hienosti neljänneksi. Samassa sarjassa Klaus Haanpää ylsi sijalle 11.

Emma Silvennoinen nousi hieman takkuisten ensimmäisten rastien jälkeen lopulta naisten pääsarjan sijalle 16. Saara Norrgrann oli 22. ja Inga Dambe 24.

Johanna Pietilä ehti mitalin korville D35-sarjassa päätyen neljänneksi. Eija Sipponen oli D50-sarjassa 13.

Lisäksi A-finaalista tippuneista Jere Sipponen oli miesten pääsarjan B1-finaalin nopein. Karsintaan jäi myös yhtenä miesten ennakkosuosikkina Frédéric Tranchand, joka juoksi epähuomiossa yhden rastin ohi ja tuli täten hylätyksi.