Paimion Rastin naiset ennätyssijalle Ruotsissa

Valokuva
Naisten ennätysjoukkue

Valokuva
Sepi ja Raino jututtavat ankkuri-Katria

Paimiolaiset kahdeksas ja paras suomalaisjoukkue Tiomilassa

Kevään suunnistuksen suurviesti Tiomila juostiin Sigtunan kunnassa, 30 km Tukholmasta pohjoiseen. Tänä vuonna suunnistajat saivat todella kuninkaalliset puitteet kisalle. Kisakeskus oli rakennettu Rosersbergin linnan pihalle ja palkintoja oli jakamassa itse Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa. Naiset aloittivat viestiviikonlopun lauantaina juostulla viisiosuuksisella kisalla. Paimion Rastilla oli asettaa kisaan tasokas joukkue, jonka ankkurina oli maajoukkuenainen Katri Lindeqvist. Muut joukkueen jäsenet olivat juoksujärjestyksessä Satu Tahvonen, Salla Fagerudd, Elisa Dresen ja Inga Dambe.

Vauhdikas rata vaati juoksuvoimaa

Viestin aloitusosuus oli niin kovavauhtinen kuin oli odotettukin. Maasto ja rata olivat tehty kohtalaisen helpoiksi, joten juoksuvoima nousi arvoonsa. Osuuden kärjessä vaihtoi ruotsalainen Visborgs OK. Satu Tahvonen vaihtoi sijalla 79 juuri alle 6 minuuttia kärjestä jääneenä.

- Alussa minun hajonta oli hitaampi, jonka jälkeen jouduin nopeamman hajonnan juosseiden, mutta hitaampien suunnistajien perään. Letkasta oli vaikea päästä ohi, joten ero kärkeen pääsi kasvamaan. Yhteensä virhettä kertyi minuutin verran, Tahvonen kommentoi maalissa.

Toisella Salla Fagerudd nosti paimiolaisten osakkeita. Sijoitus oli jo 18:s ja ero kärkeen väheni minuutin.

- Kokonaisuutena hyvä juoksu. Yhden virheen tein alkumatkalla, kun samaistin itseni väärään mäkeen. Ylämäissä oli pakko kävellä muiden mukana, koska ohitse pääseminen oli kivikkoisen maaston takia vaikeaa. Tuntui, että olisi ollut paukkuja juosta kovempaa, Fagerudd naureskeli vaihdon jälkeen.

Inga Dambe nosti joukkueen kärkitaistoon

Kolmannella osuudella Elisa Dresen säilytti hyvin PR:n asemat 20:n parhaan joukossa. Kisan kärkeen oli noussut ruotsalainen IFK Lidingö. Neljännellä osuudella Lidingö näytti karkaavan jo ratkaisevan tuntuisesti muilta joukkueilta. Ero seuraavaan joukkueeseen oli jo pitkälle kolmatta minuuttia. Lidingön juoksija Signe Soes sortui kuitenkin aivan loppumatkasta isoon virheeseen. OK Linne nousi virheen ansiosta johtoon ja samalla kisa tasoittui huomattavasti. Paimion Inga Dambe käytti myös kärjen virheen hyödykseen. Dambe juoksi virheettömän suorituksen ja nosti PR:n jo sijalle 7. Myös ero uuteen kärkijoukkueeseen oli enää 3,5 minuuttia. Kisa kymmenen sakissa oli kuitenkin tiukkaa. PR:n jälkeen viisi joukkuetta vaihtoi puolen minuutin sisällä.

Ankkuriosuudella tilanne kärjessä tiivistyi alkumatkalla. Lidingön ja Linnen rinnalle nousi Södertälje-Nykvarn. Kaikki kolme ruotsalaisjoukkuetta olivat puolimatkassa kymmenen sekunnin sisällä. Seuraavassa letkassa alle minuutin päässä olivat sijat 4-8, jossa mukana oli myös Paimion Katri Lindeqvist. Kisan viimeiset kilometrit olivat täynnä jännitystä ja sijoitukset vaihtuivat useaan otteeseen. Stora Tunan Lena Eliasson pystyi juoksemaan kärkikolmikon kiinni ja tuli maaliin voittajana. Toiseksi juoksi Södertälje-Nykvarnin Ines Brodmann ja kolmas oli Bäkkelagetin Guro Flatekval. Kaksi ensimmäistä sijaa siis Ruotsiin ja kolmas Norjaan. Katri Lindeqvist joutui vauhdissa antamaan hieman periksi, mutta tuli maaliin hienosti sijalla 8. Sijoitus oli suomalaisjoukkueista paras ja samalla seuran naisten ennätys Tiomilassa. Toiseksi paras suomalainen joukkue oli Rastikarhut Porista. Heidän ankkurinsa Heli Jukkola juoksi huikean osuusajan. Paimion Rastin kakkosjoukkue tuli maaliin sijalla 97.

- Paras ankkuriosuuteni suurviesteissä. Virheitä ei tullut, mutta en pystynyt vastaamaan muiden loppuvetoon. Metsän puolella pysyin hyvin mukana, mutta poluilla ja niityillä vauhti oli kovempaa. Joukkueena tavoitteena oli ehkä vieläkin parempaa sijoitusta, mutta nyt olemme tähän sijoitukseen oikein tyytyväisiä, Lindeqvist kertoi maalissa.
Tweet